Embryo Donasyonu
Kimler Embriyo Bağışına Uygun?
- Menopoza girmiş kadınlar.
- Geç evlilik veya kariyer yolu nedeniyle gebelik planlarını erteleyen ve bu nedenle yumurta hücreleri zayıflamış veya tamamen kaybolmuş olan kadınlar.
- Genetik sorunlar, stres veya kalıtsal hastalıklar nedeniyle erken menopoza giren kadınlar.
- Turner veya Mozaik Turner Sendromu gibi doğuştan gelen üreme sorunlarına sahip kadınlar.
- Kemoterapiye aşırı maruz kalan ve yumurta hücrelerini kaybeden kadınlar.
- Hastalık nedeniyle tüm veya büyük bir kısmı alınan yumurtalıklara sahip olan kadınlar.
- Azospermiye sahip erkekler.
- Bebeğe geçebilecek genetik bozuklukları olan erkekler.
Nasıl Bağışçı Seçiyoruz?
Yumurta Bağışçıları:
Sperm Bağışçıları:
Embriyo Ba ğışının Aşamaları
- Çiftlerin tedavi geçmişi ve detaylı özellikleri alınır, buna göre bir tedavi planı oluşturulur. Testler ve diğer hazırlıkların yapılması istenir. Deneyimli kıdemli hasta koordinatörümüz Irem Berk, çiftlere psikolojik destek sağlar.
-
Yumurta bağışçıları, uzman Dr. Firdevs tarafından seçilir ve etnik kimlikler, fiziksel özellikler, dominant özellikler, kan grupları vb. anneye uygun hale getirilir. Bağışçı hakkındaki bilgiler çiftle paylaşılır ve onaylarını takiben bağışçı üzerinde daha fazla test yapılır.
-
Eğer taze bir IVF döngüsü yapılıyorsa (donmuş embriyo transferi değil), annenin ve bağışçının hazırlığı eşzamanlı olarak yapılır. Anne ve bağışçının adet dönemi, doğum kontrol hapı kullanılarak tedaviden önce senkronize edilir. Eğer anne menopozdaysa, bu gerekli değildir ve tedavi doğrudan başlatılabilir. Bağışçının yumurtaları Dr. Firdevs tarafından geliştirildiğinden, annenin endometriyumu çeşitli ilaçlarla hazırlanır. Deneyimli hasta koordinatörümüz Irem Berk, sorunsuz bir tedavi sürecine yardımcı olur. Bu ön hazırlık süreci, annenin ve bağışçının adet döneminin 2. veya 3. gününde başlar ve yaklaşık 11-12 gün sürer.
- Yaklaşık 12 gün süren ilaç tedavisinin ardından bağışçı, yumurta toplama işlemi için hazır hale gelir. Tüm yumurta hücreleri, sperm bağışçısından alınan sperm hücreleri ile döllendirilir. Her hasta için en az 10 sağlıklı yumurta garanti ediyoruz. Döllenmeden sonra embriyolar, özel inkübatörlerde gelişmeye bırakılır. Bağışçının yumurtaları toplandığı gün, annenin endometriumu muayene edilir ve onu hamilelik için hazırlamak için yeni ilaçlar başlatılır.
- Son aşama embriyo transferidir. Bu, döllenmeden 3. veya 5. gün sonra yapılır. En iyi gelişen embriyolar, ultrason rehberliğinde anneye ağrısız bir şekilde transfer edilir.
Çiftler dondurulmuş bağışlanmış embriyoları kullanmayı tercih edebilir. Embriyolar, 15 dakikalık bir 'çözme' sürecinin ardından transfer için hazır hale geldiğinden işlem çok daha hızlıdır. Bu süreç aynı zamanda çiftin Kıbrıs'ta geçirmesi gereken süreyi minimize eder.