Yumurta Donasyonu

Son yıllarda, kadınlar stres faktörleri, cerrahi müdahaleler veya genetik nedenlerden dolayı erken menopozla karşılaşabilirler. Hormonal sorunlar veya ağır tedaviler (kemoterapi, radyoterapi vb.) nedeniyle standart tüp bebek tedavilerinden olumlu bir sonuç alamayan, yumurta kalitesi düşük olan veya yumurta eksikliği yaşayan kadınlar için yumurta bağışı tedavisi gerçek bir mucizedir. Kıbrıs'taki yumurta bağışı tedavisi ile kadınlar, durumları ne olursa olsun, menopozda bile olsalar kolayca anne olabilirler.

Yumurta Bağışı Tedavisi Nedir?

Sağlıklı bir embriyo ve sağlıklı bir bebek için 3 önemli faktöre ihtiyaç vardır.
  1. Sağlıklı yumurta hücreleri
  2. Sağlıklı sperm hücreleri
  3. Sağlıklı rahim
Yumurta bağışı, yukarıda sıralanan faktörlerle sorun yaşayan kadınlar için özellikle kullanılan bir tüp bebek tedavisi olarak tanımlanabilir. Yukarıdaki faktörlerden herhangi biri eksik veya yetersizse, gebelik veya doğum mümkün olmayabilir. Bu koşullar doğuştan veya sonradan gelişebilir ve çocuk sahibi olmak isteyen çiftleri zor durumda bırakabilir. Sağlıklı yumurta hücreleri bulunmadığında, tüp bebek tedavisi yumurta bağışı ile gerçekleştirilir.
 
Yumurta bağışı için annenin kökeni, annenin fiziksel özellikleri ve kan grubu gibi faktörlere uygun yumurta bağışçıları seçilir. Seçilen donörden toplanan yumurta hücreleri laboratuvar ortamında baba tarafından sağlanan sperm hücreleri ile döllenir ve embriyolar belirli bir gelişme aşamasına ulaştıktan sonra annenin rahmine transfer edilir.

Yumurta Bağışı Tedavisinde Neden Bu Kadar Başarılıyız?

  • Uzmanımız Dr. Firdevs, tedavinin her aşamasında, laboratuvar aşamalarını da içeren başlangıçtan sona kadar her aşamada yer alır.
  • Donörün folikül gelişimi Doktorumuz tarafından takip edilir. Bu sayede hastalarımıza en az 10 sağlıklı yumurta garanti edebiliriz.
  • Yumurta bağışı için genç ve sağlıklı bireyler arasından seçim yapılır, 20-26 yaş aralığında, daha önce sağlıklı bir gebelik ve doğum gerçekleştirmiş kişilerden ya da doğum yapmış kişilerden seçilir.
  • Annenin psikolojisinin bu süreçte önemli bir faktör olduğunu biliyoruz. Deneyimli üst düzey hasta koordinatörümüz rehberliği ve psikolojik desteği ile hastalarımız bu sürecle daha kolay başa çıkabilir ve güzel uzun süreli bir arkadaşlık kurabilir.

Yumurta Bağışı Tedavisi İçin Kim Uygun? 

  • Menopozdaki kadınlar 
  • Kariyer planları, geç evlilikler nedeniyle gebeliği erteleyen ve bu nedenle yumurta hücrelerini zayıflatan veya tamamen kaybetmiş olan kadınlar
  • Genetik miras, stres ve kalıtsal hastalıklar nedeniyle erken menopoz geçiren kadınlar
  • Rahim dokusu düzgün olsa da yumurta üretmeyen veya eksik olan kadınlar
  • Turner veya Mozaik Turner Sendromu gibi doğuştan üreme sorunları olan kadınlar
  • Ağır kemoterapi dozlarına maruz kaldıkları için yumurta hücrelerini kaybetmiş ve menopoz geçiren kadınlar
  • Bebek tarafından miras alınabilen genetik hastalığı olan kadınlar (Hemofili, Huntington, Duchenne Kas Distrofisi vb.) 
  • Cerrahi müdahale nedeniyle yumurtalıklarının tamamını veya büyük bir kısmını kaybetmiş kadınlar.

Nasıl Donör Seçiyoruz:

Yumurta donörü olmak için belirli kurallar ve kriterler vardır. Bu kriterleri karşılamayan kişiler yumurta donörü olarak kabul edilmez. Donörün enfeksiyon hastalıkları durumu, donörün fiziksel ve psikolojik durumu, bağışçının bağışıklık sistemi çeşitli testlerle analiz edilir ve uzman doktorlar tarafından uygun bulunursa donör kabul edilir. Bu prosedürün amacı, yumurta bağışından sonra olası problemleri önlemektir. Bu şekilde sağlıklı bir tedavi süreci sağlanabilir.
 
Kıbrıs yumurta bağışı tedavisimizde, yumurta donörü, annenin fiziksel özellikleri ve kan grubuna göre büyük donör havuzumuzdan seçilir. Bu seçim sürecinde anne, eğitim durumu veya diğer faktörlere dayanarak en uygun gördüğü donörü seçebilir.

Yumurta Bağışı Aşamaları

Yukarıda açıklandığı gibi, yumurta bağışı, annenin hiç yumurtası olmadığı veya gebelik için yeterli olmadığı durumlarda tercih edilen bir tüp bebek benzeri tedavi yöntemidir. Bu tedavide, yumurta donöründen yumurta toplanır ve baba sperm hücresi kullanılarak yumurta döllenir ve sağlıklı bir embriyo oluşturulur. Oluşan embriyo annenin rahmine transfer edilir ve gebelik elde edilir. Ancak bu tedavi yöntemi, normal tüp bebekle aynı değildir.
 
Dr. Firdevs önderliğindeki yumurta donasyonu (bağışı) tedavisi aşamaları şu şekildedir.
 
Çiftlerle buluşma: Tedavi, çiftlerle merkezimizde yüzyüze görüşme ile veya telefon veya e-posta yoluyla başlar. Bu görüşme sırasında deneyimli hasta koordinatörümüz ve Dr. Firdevs, çiftin tedavi geçmişi ve detaylı özelliklerini kaydederek tedavi planını oluşturur. Testler ve diğer hazırlıklar yapılır. Deneyimli hasta koordinatörümüz, çiftlere Kıbrıs yumurta bağışı tedavisi için karar alma ve hazırlık süreçlerinde adım adım psikolojik destek sağlar.
 
Donörler, etnik kimlikler, fiziksel özellikler, baskın özellikler, kan grupları vb. gibi çiftlerden alınan bilgilere göre uzmanımız Dr. Firdevs tarafından seçilir. Seçilen donörün bilgileri, çiftle paylaşılabilir. Çiftin onayının ardından donörün kapsamlı test ve kontrolleri tamamlanarak nihai karar verilir. 
 
Annenin ve yumurta donörünün hazırlığı: Her zaman taze döngü (taze yumurta toplama) yaparız, bu nedenle annenin ve donörün hazırlıkları eşzamanlı olarak yapılır. Bu nedenle, tedaviye ilaç kullanımı ile başlamadan önce annenin menstrüasyon periyodu senkronize edilir. Annenin menopoza girmesi durumunda bu gerekmez, tedavi hemen başlatılabilir. Dr. Firdevs'in donörün yumurtalarını geliştirmesiyle birlikte annenin endometriyumu ilaç kullanılarak hazırlanır.
 
Bu süreçte hasta koordinatörümüz, annenin adım adım yardımına koşar ve sorunsuz bir tedavi sürecini sağlar. Bu ön hazırlık süreci annenin ve donörün menstruasyon periyodunun 2. veya 3. gününde başlar ve yaklaşık 11-12 gün sürer.
 
Yumurta toplama ve döllenme: Yaklaşık 12 gün süren ilaç tedavisinden sonra donör, yumurta toplama işlemi için hazır hale gelir. Tüm yumurta hücreleri babanın sperm hücreleri ile döllenir. Yumurtalar tek bir hastaya hazırlandığından paylaşım mümkün değildir, bu nedenle her hasta için en az 10 sağlıklı yumurta garanti edebiliriz. Döllenmeden sonra, döllenmiş embriyolar özel inkübatörlerde gelişmeye bırakılır. Aynı gün, annenin endometriyumu incelenir ve hamilelik için hazırlık yapmak için yeni ilaçlar başlatılır.
 
Embriyo transferi: Tedavinin son aşaması embriyo transferidir. Bu, döllenmeden 3. veya 5. gün sonra yapılabilir. En iyi gelişmiş embriyolar, ultrason rehberliğinde annenin rahmine ağrısız bir şekilde transfer edilir. 
 

Yumurta bağışında farklı bir yaklaşım: TANDEM Yumurta Bağışı 

Tandem bir arada demektir, bu tedavi için ideal bir terimdir. Kıbrıs Tandem yumurta bağışı tedavisi, yumurta bağışı tedavisiyle aynı yöntemi sunar, ancak bu sefer anne tarafından kendi yumurtaları da tedavide kullanılır. Hala belirli bir miktarda yumurtası olan ancak idealin altında olan kadınlar, Tandem yumurta bağışı yöntemini uygulayabilir. Normal tüp bebek tedavi aşamaları ve yumurta bağışı tedavi aşamaları bir arada gerçekleştirilir, bu nedenle hem annenin hem de donörün yumurtaları eşzaman lı olarak geliştirilir.
 
Hala sağlıklı yumurtalara sahip olan kadınlar, bu yöntemle hamilelik şanslarını maksimize edebilirler.
 
Yumurta bağışı aşamaları, tandem yumurta bağışı aşamalarına oldukça benzerdir. Yumurta hücreleri hem anneden hem de donörden alınır ve yumurtalar baba sperm hücresi ile ayrı ayrı döllenir. Çiftin onayıyla her iki embriyonun kalitesi tartışılır ve en iyi kalite embriyolar, anneye transfer edilmek üzere seçilir. Bu aşamada, embriyonun kalitesine bağlı olarak anne, kendi embriyolarını, karışık bir kombinasyonu veya sadece donör embriyolarını transfer etme seçeneğine sahiptir.
 

100% Gizlilik

 
Mucize Ekip - Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi olarak, infertilite sorunlarıyla mücadele eden çiftlerin kırılgan olduklarını ve genellikle bu sorunlarını ailelerinden ve yakın arkadaşlarından bile gizlediklerini biliyoruz. Diğer herhangi bir tedavi gibi, bizi donör tedavileri için seçen hastalar, her şeyin üzerinde gizlilik konusunda teminat alırlar. 
 
Hastalarımız için tedavi bilgileri kaydedilmediği, her iki tarafın kimliği tamamen gizli olduğu ve üçüncü şahıslar tarafından elde edilememesi nedeniyle %100 gizlilik sağlıyoruz.
 

Yumurta Bağışı Tedavisi Maliyeti

Kıbrıs'taki yumurta bağışı tedavisi maliyeti birkaç faktöre bağlı olarak değişir. Gerekli tedavi ve ilaçlar, hastanın tıbbi geçmişi ve gereksinimlerine dayalı olarak belirlenir.

Yumurta bağışı tedavisi maliyeti, bununla ilgili tüm prosedürleri içerir, ön prosedür testleri, tüp bebek tedavisi, donör hazırlığı, genetik tarama vb. Kadın faktörü gibi faktörler varsa, azalmış yumurta rezervi, erken menopoz, düşük kaliteli yumurtalar veya ciddi önceki kanser tedavilerinden dolayı yumurta eksikliği gibi, hasta yumurta bağışı tedavisi seçmelidir, bu maliyet yumurta bağışının maliyetine dahil edilebilir.

Deneyimli koordinatörlerimiz, spesifik durumunuza dayalı olarak en iyi olası tedavi ve yumurta bağışı tedavisi maliyeti konusunda sizi yönlendirmek için kullanılabilir. Hemen yardım almak için iletişim formunu doldurun ve koordinatörlerimizden biri size en kısa sürede geri dönecektir.

Ebeveynlik Yolculuğunuza Başlayın

Uzmanlarımız Her Adımda Yanınızda